Σελίδες

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ταλιατέλες με τόνο, ελιές και λιαστή ντομάτα


Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλες

- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 40 ml (1 σφηνάκι) λευκό κρασί, ξηρό
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 κουτ. σούπας ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
- 12 λιαστές ντομάτες, σε μέτρια κομμάτια
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη (προαιρετικά)
- 40 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
*Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε ελαφρώς 

στο λάδι, για 3-4 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
*Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι 
να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
*Προσθέτουμε την ντομάτα, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, 
αλατοπίπερο και 120 ml νερό. 
*Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι 
να εξατμιστούν τα υγρά. 
*Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε 
τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία, 
τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 
*Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα και κάππαρη. 

**Στο ποτήρι μας ροζέ Ξινόμαυρο.

http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου