Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ανάργυρος Δ. Μαριόλης - Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης...οι κάτοικοι της Μανιάτικης γης αλλά και των γύρω περιοχών μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους!!!!

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Το τηλεγράφημα μιας μέρας...ακροβατώντας στο τεντωμένο 
σκοινί του ονείρου"
«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» στη Μάνη, 
Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 
(εξετασθέντες: 1019)

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Κάποιες φορές ο απολογισμός μιας πράξης, μιας ημέρας ή μιας ολόκληρης 
εποχής μπορεί να φανεί πολύ δύσκολος, μπροστά στο συναισθηματικό αμάλγαμα που εκλύει… 8 χρόνια πέρασαν και 8 χρόνια τώρα καταφεύγουμε πάντα στο ίδιο· σε εκείνο το σημείο της ύπαρξής μας που είναι χάρισμα και όχι απόκτημα.
Στα αισθήματα της συμπόνιας και του πόνου, στο λανθάνον αίσθημα αδελφικότητας και στην ευαίσθητη αλλά παντοδύναμη βεβαιότητα της αλληλεγγύης που συνδέει με αόρατους ιστούς τη μοναξιά αμέτρητων ψυχών.
Έχοντας στη φαρέτρα μας τα όπλα αυτά καθώς και την ακόρεστη θέληση για προσφορά και υπέρβαση των ορίων, πιστοί στη βεβαιότητα όχι της νομοτέλειας, αλλά της ανάγκης, όπως επιβάλλεται από τη σημερινή πραγματικότητα, το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης διοργάνωσε και φιλοξένησε την Εκδήλωση Προληπτικής Ιατρικής στη Μάνη για όγδοη συνεχή χρονιά.
Μια εκδήλωση, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό και που για μία ακόμα φορά είχε δύο βασικούς πρωταγωνιστές: τον άνθρωπο, την ανεκτίμητη, πολυσύνθετη και εύθραυστη οντότητα, το πιο θαυμαστό κονσέρτο συναισθημάτων και νόησης, και τη Μάνη.
Στη Μάνη, ο τόπος και οι άνθρωποι διχάζονται αδιάκοπα, ανάμεσα σε μια αιθρία και μια υποτροπή. Μια απογοήτευση και μια ελπίδα. Στον άγονο κόσμο της πέτρας, άλλοτε δαρμένο από τον αέρα και την βροχή και άλλοτε πυρακτωμένο από τον αδυσώπητο ήλιο, καταφέραμε ως πρωτομάστορες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να φτιάξουμε το δικό μας Δούρειο Ίππο.
Πιστοί συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια οι ιατροί-εθελοντές των ειδικοτήτων: Καρδιολογία, Διαβητολογία, Ορθοπαιδική, Πνευμονολογία, Χειρουργική Μαστού, Ενδοκρινολογία, Γενική Χειρουργική, Γυναικολογία, Νευρολογία, Αγγειοχειρουργική, Ρευματολογία, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία, Πλαστική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Αλλεργιολογία, Δερματολογία, Παιδιατρική, Παθολογία και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική, οι οποίοι για μία ακόμα φορά πραγματοποίησαν την υπέρβαση σε αυτό που επέλεξαν για σκοπό της ζωής τους.
Οι κάτοικοι της Μανιάτικης γης αλλά και των γύρω περιοχών τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους εμάς και την ημέρα αυτή, με τον αριθμό των 1019 εξετασθέντων να μαρτυρά την βαθύτατη ικανοποίηση για την επιτυχία του εγχειρήματος μας και της ανταπόκρισής μας στην αέναη ανάγκη για φροντίδα, αγάπη και προστασία που έχει ο πολυτιμότερος πυρήνας του τόπου αυτού: 
ο άνθρωπος.
Η ιατρική και όχι μόνο προσφορά δεν τιμάται συχνά, ίσως επειδή ολοένα και γιγαντώνεται η μορφή μιας κοινωνίας που είναι υποταγμένη στις υλικές ανάγκες. Για αυτό, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καταξιωμένους συναδέλφους που προσήλθαν, στο σύνολο του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και στους απλούς πολίτες – εθελοντές που προσέφεραν απλόχερα τις υπηρεσίες τους, μετέχοντας στην υψηλή ιδέα του εθελοντισμού και αποκαλύπτοντας ένα προσωπικό όραμα για τη Μάνη.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, στους εθελοντές και εθελόντριες Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε προσπάθειά μας.
Καθώς το χρυσαφένιο φως της ημέρας αποσύρεται σε άλλα μέρη αλαργινά, ακούω τη γλυκιά αύρα που ξεκινά το ταξίδι της στα πέτρινα καλντερίμια, να ψιθυρίζει με χίλιους τρόπους τις σκέψεις μου και το μεγαλύτερο μου ευχαριστώ στους πολίτες της Μάνης, που σε κάθε μας κάλεσμα διασχίζουν το παρόν με πίστη. Η ανθρώπινη βούληση είναι αυτή που κινεί τα νήματα.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Ας κοιτάξουμε με στοργή τον Άνθρωπο… αυτό ήταν, είναι και θα είναι το όνειρο και η πραγματικότητα της μυστικής μας συμμαχίας…
Ο Διευθυντής
του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης
Ανάργυρος Δ. Μαριόλης
Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών


Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης

EΥΓΕ! ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.-
Ρένα Φατούρου
i-rena
όλες οι φωτογραφίες από: Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
Φωτογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης. Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.
                                              Î¦Ï‰Ï„ογραφία του Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου