Τι θα χρειαστούμε
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό έλαιο
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κουταλάκια σκόνη curry
- 1 ½ κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού καγιέν
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 907 g πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 425 g ρεβίθια
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 395 γρ. τομάτα κομμένη σε κύβους
- 415 mL γάλα καρύδας
🍜 ρύζι, μαγειρεμένο, για το σερβίρισμα
🍞 ψωμί για το σερβίρισμα
- φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα
Ο νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε τις πατάτες
*Ζεστάνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι
να αρχίσει να σιγοβράζει.
*Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά.
*Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να βγάλει
το άρωμά του.
*Προσθέτουμε την σκόνη curry, πάπρικα, καγιέν, κύμινο, τζίντζερ,
αλάτι και πιπέρι.
*Μαγειρεύουμε για δύο περίπου λεπτά.
*Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε επίσης πολύ καλά.
*Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού και
τις ντομάτες.
*Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε για
να συνδυαστούν καλά.
*Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει.
*Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για ακόμη
15 με 20 λεπτά μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.
https://ipop.gr/sintages/o-pio-nostimos-tropos-gia-na-mageirepseis-tis-patates-soy/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου