Σελίδες

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Kρεμμυδάτη ρεβιθάδα στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα


Ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα!
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

- 2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια 1 εκ.
- 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Διαδικασία
*Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 

1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, 
μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνουμε).
*Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά 

και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι 
να μαλακώσουν ελαφρώς. 
*Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 
άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. 
*Ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών στα ρεβίθια (μόλις περάσει η 1 ώρα 
μαγειρέματός τους), προσθέτουμε τις πάπρικες, δυναμώνουμε τη φωτιά 
και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και 
να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. 
*Αποσύρουμε από τη φωτιά. 
*Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβίθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί 
μια λεία σάλτσα. 
*Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με 
το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρετσίνα στο ποτηρι
- Στο ποτήρι μας μια ρετσίνα ή μια red ale
Αποτέλεσμα εικόνας για red ale 
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%8B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου