Ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα!
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια 1 εκ.
- 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με
1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα,
μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνουμε).
*Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά
και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι
να μαλακώσουν ελαφρώς.
*Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για
άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
*Ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών στα ρεβίθια (μόλις περάσει η 1 ώρα
μαγειρέματός τους), προσθέτουμε τις πάπρικες, δυναμώνουμε τη φωτιά
και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και
να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
*Αποσύρουμε από τη φωτιά.
*Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβίθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί
μια λεία σάλτσα.
*Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με
το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Στο ποτήρι μας μια ρετσίνα ή μια red ale
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%8B1
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου