Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Νηστίσιμα κουλουράκια με μήλο Με γεύση μήλου και κανέλας για να συνοδέψετε το ρόφημα σα




Υλικά

- 4 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
- λίγο αλάτι
- 1 συσκευασία φαρίνα 500 γραμμαρίων
- 1 ποτήρι νερού πολτός μήλου (2 μήλα κομμένα σε κύβους)
- 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού λάδι


Εκτέλεση
- Στο μούλτι ρίχνουμε τα 2 μήλα και τα πολτοποιούμε. 
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα καρύδια να τα πολτοποιήσουμε στο μούλτι.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί 

το μείγμα μας, προσθέτουμε την κανέλα, τον πολτό μήλου, τα θρυμματισμένα καρύδια 
και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια σε άλλο μπολ ρίχνουμε την φαρίνα με το αλάτι και την προσθέτουμε 

στα υλικά μας σταδιακά ανακατεύοντας, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη 
που δεν θα κολλά στα χέρια.
- Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα κουλουράκια μας και ψήνουμε 
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις (πάνω- κάτω) 
για 30 λεπτά περίπου. 
http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου