Σελίδες

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

... lunch. Cataplana de cherne.


Meditterean food ... the best in the world

 https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s320x320/524829_637846606230371_187810959_n.jpg

In Cataplana (or a pan), 
put layers of sliced onions, garlic rolled a chilli, bay leaves, 
sliced potatoes, grouper, cut into cubes, salmon, 
cut into cubes, flounder, mullet, clams, 
prawns and coriander or Salasa and salt. 
Sprinkle with olive oil. 
Close cataplana (cover the pan) and cook in the steam.
--The cataplana is a round copper pot typical of Portugal
 
 Φωτογραφία
*Μετάφραση:
 Στο Cataplana (ή κατσαρόλα), 
να θέσει στρώματα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 
το σκόρδο έλασης σε τσίλι, δαφνόφυλλα, φέτες πατάτας, 
σφυρίδα, κομμένο σε κύβους, σολομό, κομμένο σε κύβους, 
καλκάνι, μπαρμπούνια, μύδια, γαρίδες και κόλιανδρο 
ή μαϊντανό και αλάτι. 
Πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. 
Κλείσιμο cataplanas (καλύπτει το τηγάνι), και μαγειρέψτε στον ατμό.
--  Οι cataplanas είναι ένα στρογγυλό χάλκινο σκεύος τυπικό της Πορτογαλίας.


 *από τήν Πορτογαλία καί τήν αγαπημένη μου Solange.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου