Υλικά συνταγής
- 4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
- 1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
- 600 γρ. μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο
σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου.
- Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα
για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω
από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία,
δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα]
το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3
της σαντιγί.
- Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε
τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο
πάνω από κάθε κομμάτι.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα]
το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3
της σαντιγί.
- Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε
τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο
πάνω από κάθε κομμάτι.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
1. Σε πυρέξ διαστ. 30 Χ 22 εκ. περίπου,
στρώνετε το 1/3 της σαντιγί.
στρώνετε το 1/3 της σαντιγί.
2. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα κάθε φορά
για λίγα δευτερόλεπτα στο γάλα.
για λίγα δευτερόλεπτα στο γάλα.
3. Tα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω
από τη σαντιγί και τα σκεπάζετε με το άλλο
1/3 της σαντιγί.
από τη σαντιγί και τα σκεπάζετε με το άλλο
1/3 της σαντιγί.
4. Τελειώνετε με στρώση της υπόλοιπης 1/3 σαντιγί και
τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος
των κομματιών που θα θέλετε να κόψετε ώστε να έχετε ένα μπισκότο
πάνω από κάθε κομμάτι.
τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος
των κομματιών που θα θέλετε να κόψετε ώστε να έχετε ένα μπισκότο
πάνω από κάθε κομμάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου