Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

γλυκό ψυγείου με 3 υλικά σε 15 λεπτά


5

Υλικά συνταγής
4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά

- 1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
- 600 γρ. μπισκότα όρεο
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. 
Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγί μέσα σε ένα πυρίμαχο 
σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου.
- Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στο γάλα 
για μερικά δευτερόλεπτα [μη μουλιάσουν] και τα στρώνετε πάνω 
από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγί και κάνετε την ίδια διαδικασία, 
δηλ. άλλη μια στρώση όρεο, [βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα] 
το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 
της σαντιγί.
- Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε 

τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο 
πάνω από κάθε κομμάτι. 
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
1
1. Σε πυρέξ διαστ. 30 Χ 22 εκ. περίπου, 
στρώνετε το 1/3 της σαντιγί.
2
2. Βουτάτε τα μπισκότα, ένα κάθε φορά 
για λίγα δευτερόλεπτα στο γάλα.
3
3. Tα στρώνετε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω 
από τη σαντιγί και τα σκεπάζετε με το άλλο 
1/3 της σαντιγί.
4
4. Τελειώνετε με στρώση της υπόλοιπης 1/3 σαντιγί και 
τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος 
των κομματιών που θα θέλετε να κόψετε ώστε να έχετε ένα μπισκότο 
πάνω από κάθε κομμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου