Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Ομελέτα με τρυφερά φύλλα Φραγκόσυκου



Υλικά:
- 1 με 2 μικρά τρυφερά φύλλα που θα κόψετε 
το πρωΐ όπως έχουμε πει με άπνια 
*υπολογίστε 1/2 φύλλο για κάθε 2 αυγά.
- 8 αυγά
- Αλάτι κ πιπέρι

Παρασκευή:
- Πλένουμε τις nopales μας για να φύγουν τυχόν αγκάθια, 
(τα νεαρά φύλλα συνήθως δεν έχουν αγκάθια)
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το γύρω γύρω του φύλλου 
όπως καθαρίζουμε τα πράσινα φασολάκια.

- Με κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε όλα τα εξογκώματα 
και πλένουμε το φύλλο.

- Κόβουμε σε στενές λωρίδες το κάθε φύλλο τα ξαναπλένουμε 
να φύγει το ζελέ που περιέχουν και τα στραγγίζουμε.

- Βράζουμε νερό, ρίχνουμε αλάτι και τα κομμένα σε λωρίδες φύλλα μας 
και τα βράζουμε για 10' ή όσο μαλακά τα θέλουμε (να μην παραβράσουν).

- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, μόλις κάψει ρίχνουμε όπως είπαμε 
1/2 φύλλο (για κάθε ομελέτα) και το τσιγαρίζουμε λίγο 
(όπως κάνουμε και με τα σπαράγγια) 
- Χτυπάμε 2 αυγά αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι,
ψήνουμε από την μια μεριά γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη μεριά 
και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε. 
- Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο αν δεν είστε εξοικιωμένοι με το γύρισμα!

Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε με κομμάτια ντομάτας ή ντοματίνια 
(cherries εγώ είχα κατακόκκινα γλυκά cherries από τον κήπο μου)

Απολαύστε, και Καλή σας ´Ορεξη.

⚡️Προσοχή⚡️❗️❗️❗️

*Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα φύλλου 
γιατί θα πονέσει η κοιλίτσα σας.
*Τα μικρά κομματάκια είναι τουρσί φύλλου! Δ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου