- 1 με 2 μικρά τρυφερά φύλλα που θα κόψετε
το πρωΐ όπως έχουμε πει με άπνια
*υπολογίστε 1/2 φύλλο για κάθε 2 αυγά.
το πρωΐ όπως έχουμε πει με άπνια
*υπολογίστε 1/2 φύλλο για κάθε 2 αυγά.
- 8 αυγά
- Αλάτι κ πιπέρι
Παρασκευή:
- Πλένουμε τις nopales μας για να φύγουν τυχόν αγκάθια,
(τα νεαρά φύλλα συνήθως δεν έχουν αγκάθια)
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το γύρω γύρω του φύλλου
όπως καθαρίζουμε τα πράσινα φασολάκια.
όπως καθαρίζουμε τα πράσινα φασολάκια.
- Με κοφτερό μαχαίρι βγάζουμε όλα τα εξογκώματα
και πλένουμε το φύλλο.
και πλένουμε το φύλλο.
- Κόβουμε σε στενές λωρίδες το κάθε φύλλο τα ξαναπλένουμε
να φύγει το ζελέ που περιέχουν και τα στραγγίζουμε.
να φύγει το ζελέ που περιέχουν και τα στραγγίζουμε.
- Βράζουμε νερό, ρίχνουμε αλάτι και τα κομμένα σε λωρίδες φύλλα μας
και τα βράζουμε για 10' ή όσο μαλακά τα θέλουμε (να μην παραβράσουν).
και τα βράζουμε για 10' ή όσο μαλακά τα θέλουμε (να μην παραβράσουν).
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, μόλις κάψει ρίχνουμε όπως είπαμε
1/2 φύλλο (για κάθε ομελέτα) και το τσιγαρίζουμε λίγο
(όπως κάνουμε και με τα σπαράγγια)
1/2 φύλλο (για κάθε ομελέτα) και το τσιγαρίζουμε λίγο
(όπως κάνουμε και με τα σπαράγγια)
- Χτυπάμε 2 αυγά αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι,
ψήνουμε από την μια μεριά γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη μεριά
και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
- Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο αν δεν είστε εξοικιωμένοι με το γύρισμα!
ψήνουμε από την μια μεριά γυρίζουμε την ομελέτα από την άλλη μεριά
και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
- Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο πιάτο αν δεν είστε εξοικιωμένοι με το γύρισμα!
Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε με κομμάτια ντομάτας ή ντοματίνια
(cherries εγώ είχα κατακόκκινα γλυκά cherries από τον κήπο μου)
(cherries εγώ είχα κατακόκκινα γλυκά cherries από τον κήπο μου)
Απολαύστε, και Καλή σας ´Ορεξη.
⚡️Προσοχή⚡️❗️❗️❗️
*Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα φύλλου
γιατί θα πονέσει η κοιλίτσα σας.
γιατί θα πονέσει η κοιλίτσα σας.
*Τα μικρά κομματάκια είναι τουρσί φύλλου! Δ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου