Σελίδες

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

...φραγκόσυκο... τουρσί (pickles) …




ΥΛΙΚΑ
- 5 φύλλα (*nopales) φραγκόσυκου
- 1 κούπα μηλόξυδο
- 1 κσ. αλάτι χοντρό
- 1 λίτρο νερό
- 1 κγ. σπόρους άνηθο
- Λίγο φρέσκο άνηθο χοντροκομμένο
- 8 μικρά αμπελόφυλλα (ένα για κάθε βαζάκι)
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
- 2 – 3 μικρές φρέσκιες κόκκινες καυτερές  πιπεριές κομμένες 
  σε λωρίδες ή κυβάκια (αφού πρώτα βγάλουμε τους σπόρους 
  και το κοτσάνι) ή χρησιμοποιούμε λίγο μπούκοβο σε κάθε βαζάκι 
  (εγώ χρησιμοποίησα για την συνταγή μου μπούκοβο).
- 1κγ. κόλιανδρο (προαιρετικά)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(Έχουμε αποστειρώσει τα βαζάκια μας)
- Σε ένα μπουκάλι 1λίτρου βάζουμε πρώτα το αλάτι, το ξύδι και 
  μετά το νερό για να λειώσει το αλάτι.
- Βάζουμε σε κάθε βάζο 1 αμπελόφυλλο, κομμάτια φύλλων φραγκόσυκου, 
  σκόρδο, άνηθο και σπόρους, πιπεριά ή μπούκοβο, κόλιανδρο. 

- Γεμίζουμε το κάθε βαζάκι με το χυμό μέχρι το χείλος του βάζου, 
  καθαρίζουμε το στόμιο με στεγνό πανί και κλείνουμε καλά με το καπάκι.
- Το τουρσί θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες. 

*Μόλις ανοίξετε το βάζο φυλάξετε το στο ψυγείο άλλωστε 
  είναι καλύτερα να το σερβίρετε παγωμένο. 
*Καλό είναι να χρησιμοποιείτε για τουρσί μικρά βάζα των 120 gr.
- Βάλτε τις πίκλες στην χωριάτικη, πάνω από την φέτα, 
  μαζί με τις τσακιστές ελίτσες και λάδι, φτιάξτε dip ή ότι άλλο  θέλετε.

*τα φύλλα, τιςaka cactusnopales” 
όπως τα λένε οι Μεξικανοί.


                                                   ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου