ΥΛΙΚΑ
- 5 φύλλα (*nopales) φραγκόσυκου
- 1 κσ. αλάτι χοντρό
- 1 λίτρο νερό
- 1 κγ. σπόρους άνηθο
- Λίγο φρέσκο άνηθο χοντροκομμένο
- 8 μικρά αμπελόφυλλα (ένα για κάθε βαζάκι)
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα
- 2 – 3 μικρές φρέσκιες κόκκινες καυτερές πιπεριές κομμένες
σε λωρίδες ή κυβάκια (αφού πρώτα βγάλουμε τους σπόρους
και το κοτσάνι) ή χρησιμοποιούμε λίγο μπούκοβο σε κάθε βαζάκι
(εγώ χρησιμοποίησα για την συνταγή μου μπούκοβο).
- 1κγ. κόλιανδρο (προαιρετικά)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
(Έχουμε αποστειρώσει τα βαζάκια μας)
- Σε ένα μπουκάλι 1λίτρου βάζουμε πρώτα το αλάτι, το ξύδι και
μετά το νερό για να λειώσει το αλάτι.
- Βάζουμε σε κάθε βάζο 1 αμπελόφυλλο, κομμάτια φύλλων φραγκόσυκου,
σκόρδο, άνηθο και σπόρους, πιπεριά ή μπούκοβο, κόλιανδρο.
- Γεμίζουμε το κάθε βαζάκι με το χυμό μέχρι το χείλος του βάζου,
καθαρίζουμε το στόμιο με στεγνό πανί και κλείνουμε καλά με το καπάκι.
- Το τουρσί θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες.
*Μόλις ανοίξετε το βάζο φυλάξετε το στο ψυγείο άλλωστε
είναι καλύτερα να το σερβίρετε παγωμένο.
*Καλό είναι να χρησιμοποιείτε για τουρσί μικρά βάζα των 120 gr.
- Βάλτε τις πίκλες στην χωριάτικη, πάνω από την φέτα,
μαζί με τις τσακιστές ελίτσες και λάδι, φτιάξτε dip ή ότι άλλο θέλετε.
όπως τα λένε οι Μεξικανοί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου