Είναι ολοκαίνουργιο,
διανύει την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του,
την Πέμπτη 4 Απριλίου έχει τα επίσημα εγκαίνια.
Θέμα του το αγαπημένο ελληνικό φαγητό δρόμου, τα σουβλάκια.
Τα σουβλάκια δεν τα δοκιμάσαμε ακόμα,
αλλά είδαμε την αρχιτεκτονική του και πέσαμε ξεροί!
Ότι πιο προχωρημένο και όμορφο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί
ακόμη και σε ένα σούπερ μοδάτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας,
πόσο μάλλον σε ένα απλό και «ταπεινό» σουβλατζίδικο.
Δημιουργός του χώρου ο νέος αρχιτέκτονας Ελευθέριος Αμπατζής
που εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή πλατεία της ελληνικής υπαίθρου
με το δέντρο στο κέντρο της κάτω από τα κλαδιά του οποίου συγκεντρώνονται όλοι,
φίλοι και γνωστοί για να ψήσουν και να γιορτάσουν.
Εδώ, μια παλιά κολόνα μετατράπηκε σε σιδερένιο δέντρο με τα κλαριά του
να μπαίνουν στο ταβάνι αλλά και να ξανακατεβαίνουν σχηματίζοντας ράφια
πάνω στα οποία τοποθετούνται τα βότανα, τα μπαχαρικά και άλλα προϊόντα
που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.
Τα χρώματα που παίζουν είναι το άσπρο, το μαύρο και το γκρι
ενώ κόκκινα στολίδια-γλόμποι και ένα υπέροχο παλιό γραμμόφωνο
σε σχήμα λουλουδιού βάζουν την «ένταση».
Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι όπως παλιού καφενείου,
στον ένα τοίχο προβάλλονται ταινίες,
το γραμμόφωνο παίζει ωραίες μουσικές μ’ εκείνον τον παλιό
«γρατζουνισμένο» ήχο του, όλα σε ταξιδεύουν πολύ όμορφα
σε άλλο χώρο και χρόνο.
Μαζί σε ταξιδεύουν και οι γεύσεις,
δηλαδή τα άπαντα από κρέατα-και καλαμάκια φτιαγμένα στο χέρι,
πολλές σαλάτες και ορεκτικά,
πιτούλες ξεροψημένες με ξινομυζήθρα,
σαρικοπιτάκια Κρήτης, ποικιλίες από «μπουκίτσες»,
κεμπάπ τυλιχτά με καπνιστό μπέικον,
λουκάνικα χωριάτικα και πολλές ακόμη νοστιμιές.
Αυτά όλα τα αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες,
γνώστες εδώ και πολλά χρόνια του αντικειμένου,
δίπλα υπάρχει το γνωστό και επίσης δικό τους «Κάτι ψήνεται»…,
οπότε το καινούργιο τους απόκτημα …«Στην Πλατεία» αποτελεί
την νέα και ωραία συνέχεια των πραγμάτων.
από : www.athensvoice.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου