Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος με λίπος γύρω στο 20%, όπως κιλότο, λάπα, σπάλα,
- 2 αβγά, 2 ντομάτες μέτριες χωρίς φλούδες και σπόρια,
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (την ψίχα) μουσκεμένο και στυμμένο,
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο,
- 1 κ.σ. μουστάρδα,
- 2 κ.γ. θυμάρι, ρίγανη ή μαντζουράνα ή μείγμα των τριών,
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 3-4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε
με δύναμη για 12-15 λεπτά, βρέχοντας τα χέρια μας στο υγρό που
μουσκέψαμε το ψωμί για να αφρατέψει το μείγμα.
Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει.
Στη συνέχεια το πλάθουμε σε ισόπαχα μπιφτέκια,
αφού κάθε φορά λαδώσουμε τα χέρια μας για να αποκτήσει
το μπιφτέκι ένα προστατευτικό «περίβλημα».
Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.
από : http://www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου