Επιστημονική έρευνα για τις μύγες!
Στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο δρ. Μάικλ Ντίκινσον και η ομάδα του αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα. Και ιδού τα συμπεράσματά τους:
Οι μύγες χρειάζονται 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να απογειωθούν. Στον ίδιο περίπου χρόνο, ο άνθρωπος προλαβαίνει μόνο να ανοιγοκλείσει τα μάτια του! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, η μύγα προλαβαίνει να αντιληφθεί από που έρχεται η απειλή χρησιμοποιώντας τα σύνθετα μάτια της, να ετοιμάσει το σώμα της για απογείωση και να αποφασίσει την οδό διαφυγής της. Όλα αυτά μέχρι ο επίδοξος δολοφόνος της να ανοίξει και να κλείσει τα βλέφαρά του!
Η ευφυής μύγα έχει πολλούς τρόπους διαφυγής!
Ο Μάικλ Ντίκινσον χρησιμοποιώντας μια κάμερα υψηλής ανάλυσης και μία μυγοσκοτώστρα υψηλής τεχνολογίας, κατάφερε να μελετήσει και τους τρόπους που επιλέγει κάθε φορά η μύγα για να δραπετεύσει:
Αν η μυγοσκοτώστρα ή άλλο φονικό όπλο έρχεται από μπροστά, η μύγα μετακινεί τα μεσαία της πόδια προς τα εμπρός και σηκώνει τα πίσω ώστε να απογειωθεί προς τα πίσω. Αν η απειλή του θανάτου έρχεται από το πλάι, η μύγα γέρνει από την αντίθετη κατεύθυνση.
Επιστημονική συμβουλή για την εξόντωσή τους!
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια κλείνοντας την έρευνά τους συμβουλεύουν: “Αν δεν μπορείτε να αντέξετε με τίποτα την μύγα και είσαστε αποφασισμένοι να την εξοντώσετε, υπάρχει τρόπος. Καλύτερα να μην χτυπήσετε στην αρχική της θέση . Είναι προτιμότερο να σημαδέψετε την οδό διαφυγής που σας επισημάναμε παραπάνω ότι επιλέγει η μύγα και να χτυπήσετε το έντομο αφού αρχίσει να πετά”.
Πώς γεννιούνται οι μύγες!
Εμείς πάλι προτείνουμε να δείτε στο βίντεο πώς γεννιούνται οι μύγες μήπως κι έτσι σκεφτείτε δυο φορές
πριν υψώσετε την μυγοσκοτώστρα!
pyles.tv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου