Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Ζυμαρικά με σουτζούκι, γαρίδες, μαστιχοτύρι και κρέμα από φιστίκια Αιγίνης


...φαγητό επηρεασμένο από την ισπανική κουζίνα, όπου αλλαντικά και ψαρικά 
μπαίνουν στο ίδιο πιάτο. Εδώ, σε μια δημιουργική παραλλαγή...
Το άρωμα της μαστίχας πάει γάντι με το φιστίκι, το σουτζούκι λειτουργεί σαν 
καρύκευμα, ενώ η σάλτσα μελώνει πάνω στα ζυμαρικά.
Για τα κανελόνια:
- 5 τμχ. Κανελόνια βρασμένα 4,5΄ και κομμένα σε 4 ίσα κομμάτια
Για την κρέμα:
- 100 γρ. ζωμό λαχανικών
- 350 γρ. πράσινο μήλο
- 350 γρ. σελινόριζα
- 250 γρ. κρέμα
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. γραβιέρα
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι τρούφας
- Χυμό lime
Γενικά υλικά:
- 1 φέτα jamon iberico, ελαφρά σοταρισμένη
- Κρουτόν προζυμένια
- Μανιτάρια
- 80 γρ. κουκουνάρι
- Σκόνη σκόρδο
- Σκόνη λιαστής ντομάτας
- Σκόνη Ντάσι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Κρέμα σελινόριζας πώς την φτιάχνουμε
- Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα και το μήλο.
Σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, 
την κρέμα, τον ζωμό, το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε και βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας 
την παλαιομένη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και λάδι τρούφας.
- Διορθώνουμε τη γεύση -αν χρειαστεί- με lime και αφού πετύχουμε καλή υφή, 
σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
...και συνεχίζουμε, με υπόλοιπα υλικά μας
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε.
*Το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγανάκι βάζουμε το jamon σε μικρές φέτες και σοτάρουμε ελαφρά
μέχρι να γίνει τραγανό, αποσύρουμε σε χαρτί *και κρατάμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρουτόν και τα μανιτάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο
και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καρυκεύουμε με σκόνη Ντάσι, σκόνη σκόρδου, σκόνη από λιαστή ντομάτα και 
φύλλα θυμαριού.Στο τελείωμα προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 
και αποσύρουμε σε χαρτί *και κρατάμε στην άκρη.

Στήσιμο:
- Βάζουμε μια κουταλιά κρέμα σελινόριζας σε ένα πιάτο και την απλώνουμε.
- Τοποθετούμε 5 κομμένα κομμάτια από τα κανελόνια κάθετα.
- Γεμίζουμε με κρουτόν και μανιτάρια και σκεπάζουμε με κρέμα μέχρι πάνω.
- Γαρνίρουμε με jamon, κουκουνάρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου