Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

«Ψευτοσουφλέ» με σπανάκι και τραχανά


Υλικά
- 200 γρ. τραχανάς γλυκός 
- 150 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο

- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο 


(βρίσκουμε έτοιμο καθαρισμένο σε σακουλάκια στο τμήμα μαναβικής 
των σούπερ μάρκετ) 
το λευκό και τρυφερό μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 
ψιλοκομμένα (προαιρετικά) ή 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 4 αυγά
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
*Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι. 

*Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του. 
*Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 
το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι, το κρεμμύδι και τα 
σοτάρουμε για 5 - 7 λεπτά. 
*Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον τραχανά και 250 ml νερό. 
*Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 
τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά. 
*Αν έχουν σωθεί τα υγρά του τραχανά και δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο 
ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. 
*Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα 
μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και περιχύνουμε με το μείγμα το σπανάκι. *Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε το «ψευτοσουφλέ» για 20 λεπτά. 
*Το σερβίρουμε ζεστό είτε ως κύριο πιάτο συνοδεία ζεστού ψωμιού και κάποιου 
καπνιστού αλλαντικού ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο κάλεσμα.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου