Υλικά
- 200 γρ. τραχανάς γλυκός
- 150 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και πλυμένο
(βρίσκουμε έτοιμο καθαρισμένο σε σακουλάκια στο τμήμα μαναβικής
των σούπερ μάρκετ)
το λευκό και τρυφερό μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα (προαιρετικά) ή 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- 4 αυγά
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
*Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι.
*Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του.
*Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι, το κρεμμύδι και τα
σοτάρουμε για 5 - 7 λεπτά.
*Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον τραχανά και 250 ml νερό.
*Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε
τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά.
*Αν έχουν σωθεί τα υγρά του τραχανά και δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
*Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι.
*Το στραγγίζουμε καλά και πιέζουμε με μια κουτάλα να φύγουν τα υγρά του.
*Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε
το ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το βρασμένο σπανάκι, το κρεμμύδι και τα
σοτάρουμε για 5 - 7 λεπτά.
*Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον τραχανά και 250 ml νερό.
*Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε
τον τραχανά να φουσκώσει και να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά.
*Αν έχουν σωθεί τα υγρά του τραχανά και δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο
ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
*Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα
μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και περιχύνουμε με το μείγμα το σπανάκι. *Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε το «ψευτοσουφλέ» για 20 λεπτά.
*Το σερβίρουμε ζεστό είτε ως κύριο πιάτο συνοδεία ζεστού ψωμιού και κάποιου
καπνιστού αλλαντικού ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο κάλεσμα.
*Αδειάζουμε το σπανάκι με τον τραχανά σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ή σε ένα
μέτριο πυρέξ, προσθέτουμε τη φέτα, τον άνηθο και τα ανακατεύουμε ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και περιχύνουμε με το μείγμα το σπανάκι. *Πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε το «ψευτοσουφλέ» για 20 λεπτά.
*Το σερβίρουμε ζεστό είτε ως κύριο πιάτο συνοδεία ζεστού ψωμιού και κάποιου
καπνιστού αλλαντικού ή ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο κάλεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου