Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

...για εύκολη κρέμα Λεμονιού


Υλικά για 2-4 άτομα
- Από 4 λεμόνια τον χυμό τους και το ξύσμα
- 4 αυγά
- 325 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 225 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ

Εκτέλεση
*Στο πάγκο της κουζίνας βάζετε την κατσαρόλα και ρίχνετε τα αυγά.
*Χτυπάτε τα αυγά καλά μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι τους.
*Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμόνι, βούτυρο, κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά με τον αυγοδάρτη.
*Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
*Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αποκτήσει μια πηχτή υφή.
*Στη συνέχεια χαμηλώνετεε την εστία και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμα.
*Έπειτα αφήνετε λίγο να κρυώσει και αποθηκεύετε στο βάζο.

**Διατηρείται στο ψυγείο για 2-4 εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου