Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κέικ καραμέλας και μήλου

recipe image
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπεικιν
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

- 1 πρέζα αλατιού
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζανιού βουτύρου, λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα η γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 550 γραμμάρια κομπόστα μήλου
- 1 1/2 φλιτζάνι τσιπς καραμελας κομμένα
- 1 1/4 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας
- 450 γρ, κτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σε αέρα 180 βαθμούς. 
Βουτυρώστε μια κατσαρόλα 40x30. Αφήστε κατά μέρος.
.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βαζουμε τη ζάχαρη. 
Προσθέστε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο και χτυπήστε με το μίξερ. 
Προσθέστε τα αυγά, την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπήστε Καλα
.
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλαξ με το γάλα μέχρι να ανακατευτού καλα
.
Το μισό από το μίγμα το Ρίχνουμε στην φόρμα. 
Απλώνουμε επάνω την κομπόστα μήλων και πασπαλίζουμε 1 φλιτζάνι τσιπς καραμέλας. Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από αυτήν και απλώστε καλά
.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Κάντε το τεστ με το ξυλάκι, εάν βγαίνει καθαρό, είναι οκ
.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο. 
Ενώ είναι ακόμη ζεστό, τρυπήστε τρύπες με ένα πιρούνι. 
Προσθέστε 1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας. 
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά
.
Απλώνουμε την σαντιγί επάνω. 
Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίστε με τσιπς καφέ
.
Σερβίρετε αμέσως ή καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο και 
βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου