ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
*Για τη σως
*Για τη σως
- 1/4 φλιτζάνι σως σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου ή σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
*Για τα noodles
- 200 γραμμάρια noodles
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 220 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου ή σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
*Για τα noodles
- 200 γραμμάρια noodles
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 220 γραμμάρια μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 220 γραμμάρια μπρόκολο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 220 γραμμάρια μπρόκολο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
Συνταγή:
*Προετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα μας!
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σως σόγιας, το σησαμέλαιο,
τη σάλτσα σκόρδου, την καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
τη σάλτσα σκόρδου, την καστανή ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
~
Μαγειρεύουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και
στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ενώ βράζουν τα noodles μας θερμαίνουμε εάν μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και
το ψιλοκομμένο σκόρδο.
το ψιλοκομμένο σκόρδο.
~
Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να απελευθερώσουν όλη την υγρασία και
να πάρουν χρώμα.
να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και το σοτάρουμε για λίγα μόνο λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε τα μαγειρεμένα noodles και τη σάλτσα που
είχαμε φτιάξει από πριν.
είχαμε φτιάξει από πριν.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε στην κορυφή φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.
~
Αυτή η συνταγή είναι για 4 άτομα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου