Σελίδες

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

κανελόνια...όπως...M C


Κανελόνια με Κρέμα Σελινόριζας, Μήλο και Γραβιέρα Νάξου 5 Ετών, 
Jamon Iberico, Κρουτόν Προζυμενιο και Μανιτάρια
Για τα κανελόνια:
- 5 τμχ. Κανελόνια βρασμένα 4,5΄ και κομμένα σε 4 ίσα κομμάτια
Για την κρέμα:
- 100 γρ. ζωμό λαχανικών
- 350 γρ. πράσινο μήλο

- 350 γρ. σελινόριζα
- 250 γρ. κρέμα
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 80 γρ. γραβιέρα
- Αλάτι-πιπέρι
- Λάδι τρούφας
- Χυμό lime

Γενικά υλικά:
- 1 φέτα jamon iberico (είδος προσούτο), ελαφρά σοταρισμένη
- Κρουτόν προζυμένια
- Μανιτάρια
- 80 γρ. κουκουνάρι
- Σκόνη σκόρδο
- Σκόνη λιαστής ντομάτας
- Σκόνη Ντάσι
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Κρέμα σελινόριζας ...πώς την φτιάχνουμε!!!
*Ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα και το μήλο.
*Σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, 
την κρέμα, τον ζωμό, το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
*Αποσύρουμε και βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας 
την παλαιομένη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και λάδι τρούφας.
*Διορθώνουμε τη γεύση -αν χρειαστεί- με lime και αφού πετύχουμε καλή υφή, 
σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

στη συνέχεια
*Σε ένα τηγανάκι βάζουμε κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε. 
Το αφήνουμε στην άκρη.
*Στο ίδιο τηγανάκι βάζουμε το jamon σε μικρές φέτες και σοτάρουμε ελαφρά 
μέχρι να γίνει τραγανό, αποσύρουμε σε χαρτί και κρατάμε στην άκρη.
*Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα κρουτόν και τα μανιτάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο 
και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
*Καρυκεύουμε με σκόνη Ντάσι, σκόνη σκόρδου, σκόνη από λιαστή ντομάτα 
και φύλλα θυμαριού.
*Στο τελείωμα προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αποσύρουμε 
σε χαρτί και κρατάμε στην άκρη.

Στήσιμο:
- Βάζουμε μια κουταλιά κρέμα σελινόριζας σε ένα πιάτο και την απλώνουμε.
- Τοποθετούμε 5 κομμένα κομμάτια από τα κανελόνια κάθετα.
- Γεμίζουμε με κρουτόν και μανιτάρια και σκεπάζουμε με κρέμα μέχρι πάνω.
- Γαρνίρουμε με jamon, κουκουνάρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου