Υλικά για*18-20 Κομμάτια
- 4-5 ίνες κρόκο Κοζάνης
- 60gr φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
- 25gr ξανθές σταφίδες
- 60ml χλιαρό νερό
- 2+1 κ.γ. λάδι καρύδας
- 100gr σιμιγδάλι χονδρό
- 280ml νερό
- 150gr ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. ανθόνερο
- 4-5 φύλλα κρούστας
- Γάλα καρύδας για το άλειμμα
- Φιστίκια Αιγίνης για τη *διακόσμηση
- 160gr μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
- 60gr φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
- 25gr ξανθές σταφίδες
- 60ml χλιαρό νερό
- 2+1 κ.γ. λάδι καρύδας
- 100gr σιμιγδάλι χονδρό
- 280ml νερό
- 150gr ζάχαρη
- ελάχιστο αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. ανθόνερο
- 4-5 φύλλα κρούστας
- Γάλα καρύδας για το άλειμμα
- Φιστίκια Αιγίνης για τη *διακόσμηση
- 160gr μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
Εκτέλεση
*Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης στα 60ml χλιαρό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
*Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2 κουταλάκια από το λάδι καρύδας
σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να μοιάσει με άμμο.
Το αφήνουμε στην άκρη.
*Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας και καβουρδίζουμε
τα φιστίκια και τις σταφίδες.
Αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
*Σκουπίζουμε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τα 280ml νερό,
τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση, αλλά όχι να κοχλάσουν.
*Σουρώνουμε τον κρόκο και προσθέτουμε το νερό του στην κατσαρόλα, μαζί με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
*Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
*Προσθέτουμε τη βανίλια και το ανθόνερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
*Προσθέτουμε τα φιστίκια με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα
να κρυώσει εντελώς.
*Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας κατά μήκος σε δύο κομμάτια και μετά
κάθε κομμάτι στη μέση.
Στη στενή άκρη κάθε κομματιού βάζουμε λίγο από τον χαλβά, τυλίγουμε
σε φλογέρα και αλείφουμε με γάλα καρύδας για να κλείσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
*Πασπαλίζουμε με φιστίκια, τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει σε
αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά.
*Όταν κρυώσουν οι φλογέρες, τις βουτάμε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα, πασπαλίζουμε
με φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
*Βάζουμε τον κρόκο Κοζάνης στα 60ml χλιαρό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
*Σε μία μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 2 κουταλάκια από το λάδι καρύδας
σε μέτρια φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να μοιάσει με άμμο.
Το αφήνουμε στην άκρη.
*Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας και καβουρδίζουμε
τα φιστίκια και τις σταφίδες.
Αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
*Σκουπίζουμε την κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε τα 280ml νερό,
τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να πάρουν βράση, αλλά όχι να κοχλάσουν.
*Σουρώνουμε τον κρόκο και προσθέτουμε το νερό του στην κατσαρόλα, μαζί με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.
*Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
*Προσθέτουμε τη βανίλια και το ανθόνερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά.
*Προσθέτουμε τα φιστίκια με τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα
να κρυώσει εντελώς.
*Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας κατά μήκος σε δύο κομμάτια και μετά
κάθε κομμάτι στη μέση.
Στη στενή άκρη κάθε κομματιού βάζουμε λίγο από τον χαλβά, τυλίγουμε
σε φλογέρα και αλείφουμε με γάλα καρύδας για να κλείσει καλά.
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
*Πασπαλίζουμε με φιστίκια, τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει σε
αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15 λεπτά.
*Όταν κρυώσουν οι φλογέρες, τις βουτάμε μέχρι τη μέση στη σοκολάτα, πασπαλίζουμε
με φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου