Σελίδες

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Tυρόπιτα τηγανιού

Φωτογραφία της Ρένα Φατούρου.
Γίνεται ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα αν
σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα
Υλικά (για 4 άτομα)
- 12 φύλλα κρούστας
- 400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 4 αβγά
- 8 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
*Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
*Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. 
Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια 
σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, 
σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και 
τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. 
Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
*Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να 
τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου