Υλικά (για 4 άτομα)
- 12 φύλλα κρούστας
- 400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 4 αβγά
- 8 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
*Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
*Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια
σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών,
σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και
τελειώνουμε με φύλλο κρούστας.
Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια
σχηματίζουμε σούρες. Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών,
σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και
τελειώνουμε με φύλλο κρούστας.
Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
*Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να
τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου