Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΑΛΑΔΩΤΟΣ


ΥΛΙΚΑ
- 6 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια


- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. σιμιγδάλι


- Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού {προαιρετικά}
- Κουβερτούρα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε 

το μίγμα μέχρι να πήξει. 
*Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα,και ρίχνουμε το υλικό μας 
μέσα σε αυτή. 
*Αφήνουμε το χαλβά να πήξη καλά {περίπου τρείς ώρες} και τον 
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
*Καλά είναι να τον κάνουμε από το βράδυ ώστε να σφίξει την άλλη μέρα 

και να κόβεται ωραία. 
*Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.

Ένα πολύ εύκολο γλυκό και πολύ γευστικό χωρίς λάδι και βούτυρο.
Πραγματικά πορτοκαλένιο!!!!!! 

Καλή επιτυχία
https://despinomagiremata.blogspot.gr/2017/10/400.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου