Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Παγωτό βερίκοκο





Ο μήνας Ιούνιος είναι ο μήνας του βερίκοκου, ενός φρούτου πολύ γευστικού και αρωματικού, αλλά και πολύ ωφέλιμου διατροφικά. 
Σε αυτήν την συνταγή, η γεύση του βερίκοκου είναι στο φουλ, καθώς έχω προσθέσει φρέσκα βερίκοκα, μαρμελάδα βερίκοκο, αλλά και εσάνς βερίκοκου. 
Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε ώριμα βερίκοκα. Αυτά ούτως ή άλλως έχουν μια σχετικά όξινη γεύση, ακόμα και αν είναι ώριμα. 
Θα σας θυμίσει ελαφρώς, γιαουρτοπαγωτό. Δεν περιέχει όμως γιαούρτι. 
Αν αγαπάτε τα βερίκοκα αλλά και τα παγωτά, σίγουρα θα αγαπήσετε και αυτό που σας προτείνω σήμερα. Αρκεί να το δοκιμάσετε έστω μια φορά.....!!! 


 


Τα υλικά μας: 
1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες 
1 μεταλλικό κουτί φυτική σαντιγί 
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
6 μέτρια, φρέσκα βερίκοκα 
3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο 
2 κουταλιές λικέρ βερίκοκο ή κονιάκ 
1/4 ως 1/2 κουταλάκι εσάνς βερίκοκου 
Τι κάνουμε: 
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και την φλούδα τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Σε μπολάκι, ανακατεύουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με το λικέρ ή το κονιάκ. Προσθέτουμε στο μπολάκι και τα κομματάκια από τα φρέσκα βερίκοκα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα. 
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την φυτική σαντιγί. Την χτυπάμε ένα δύο λεπτά με το μίξερ, να αφρατέψει λίγο. 
Ενόσω χτυπάμε το μείγμα, προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα. 
Προσθέτουμε λίγο λίγο και το εβαπορέ. 
Συνεχίζουμε το χτύπημα στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για δέκα λεπτά. Το μείγμα θα αφρατέψει και θα διπλασιαστεί σε όγκο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. 
Μετά από δύο ώρες, βγάζουμε το μπολ και χτυπάμε με το μίξερ το μείγμα στην χαμηλή ταχύτητα, να σπάσουν οι κρύσταλλοι και να ομογενοποιηθεί. 
Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες. 
Χτυπάμε ακόμα μια φορά το μείγμα, το οποίο τώρα έχει πάρει την μορφή μαλακού παγωτού.
Σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε την εσάνς βερίκοκου και το μείγμα κομμένων βερίκοκων, μαρμελάδας βερίκοκου και λικέρ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ή κουτάλι, να κατανεμηθούν ισομερώς μέσα σε όλο το παγωτό. 
Τοποθετούμε το παγωτό μας στο σκεύος που θα το φυλάξουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη, ως να παγώσει εντελώς.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το παγωτό, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει λίγο. 
Σερβίρουμε σε μπολάκια, γαρνίροντάς το όπως μας αρέσει. 
Εγώ το σερβίρισα περιχυμένο με σπιτική σος βερίκοκο


Καλή επιτυχία! 


Ειρήνη Ε. syntageskardias.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου