Υλικά:
1 κιλό λαζάνια ή σπαγγέτι ή βίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
200 γρ. ντοματάκια κομμένα στην μέση
200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
200 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
200 γρ. φέτα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ή ξερό βασιλικό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε για 2′.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και την τριμμένη ντομάτα.
- Βάζουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό, κάπαρη
και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου