Σελίδες

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΒΛΑΧΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




ΥΛΙΚΑ
(για 8 άτομα)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα
200 γρ. ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
2 αυγά
1 κουτ. σουπ. ρίγανη
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πιπέρι
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

2 κιλά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
250 γρ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
3 φύλλα δάφνης
4-5 κομματάκια μπαχάρι
1 κουτ. γλυκ. πάπρικα
Αλάτι 

Εκτέλεση


-Σε μια λεκάνη ρίχνομε μέσα όλα τα υλικά για τον κιμά και ανακατεύομε πολύ καλά μέχρι να πάρομε ένα ομοιογενές μίγμα.
-Σε ένα τηγάνι ρίχνομε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, πλάθομε τον κιμά σε μεγάλους και λίγο πλακουτσωτούς καφτέδες και τους τηγανίζομε, όχι πολύ καλά ίσα να πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-Σε μια κατσαρόλα αδειάζομε μέσα το ελαιόλαδο που τηγανίσαμε τους κεφτέδες, τσιγαρίζομε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά, σβήνομε με το κρασί, προσθέτομε τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα και το αλάτι, τα ανακατεύομε και τα αφήνομε να πάρουν μια με δύο βράσεις.
-Παίρνομε ένα ταψί και στρώνομε ομοιόμορφα τη σάλτσα με τα κρεμμύδια, «φυτεύομε» μέσα στα κρεμμύδια τους κεφτέδες, περιχύνομε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό, ψήνομε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.




http://www.mirsini.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου