Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Λεμονόχορτο: η σιτρονέλα που τρώγεται ....




- Oι περισσότεροι γνωρίζουμε τη σιτρονέλα ως την πιο συνηθισμένη φυσική προστασία 
από τα κουνούπια. 

- Ωστόσο, το φυτό με τη λεμονάτη μυρωδιά διαθέτει και άλλες ιδιότητες 
και συγκεκριμένα φαρμακευτικές και γαστριμαργικές....
[...] 

 

 

Πριν ψήσετε, τηγανίσετε ή μαγειρέψετε στον ατμό ένα ολόκληρο ψάρι, βάλτε μέσα στην κοιλιά του μια χούφτα ψιλοκομμένο λεμονόχορτο. Αρωματίστε, επίσης, με πολτοποιημένο λεμονόχορτο τα φιλέτα ψαριού που ψήνετε ή μαγειρεύετε στον ατμό. 
 

Με τον ίδιο τρόπο όπως και στα ψάρια. 
 

Ταιριάζει πολύ πολτοποιημένο με ωμά πράσινα λαχανικά, θαλασσινά, πουλερικά, ρύζι και ζυμαρικά. Προσθέστε σάλτσα βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και τζίντζερ. 
 

Αναμείξτε πουρέ λεμονόχορτου με φρέσκα βότανα, μπαχαρικά, κρεμμύδια, σκόρδο και λίγη κρέμα γάλακτος. 
 

Προσθέστε μια μεγάλη χούφτα στο τηγάνι, ό,τι κι αν τηγανίζετε. 
 

Βάλτε μερικά μεγάλα κομμάτια στη σούπα για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα. 
Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο σιρόπι λεμονόχορτου. 

 
Στη λεκάνη με το νερό και το απορρυπαντικό για τα πιάτα, προσθέστε: 7 σταγόνες αιθέριου ελαίου σιτρονέλας,4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού και 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Δοκιμάστε να πλύνετε με το ίδιο μείγμα τους πάγκους της κουζίνας ή το μπάρμπεκιου. Επίσης, με το ίδιο μείγμα, χωρίς όμως το απορρυπαντικό, θα απολυμάνετε με φυσικό τρόπο τους πλυμένους πάγκους της κουζίνας.
τό διάβασα ΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου