- Oι περισσότεροι γνωρίζουμε τη σιτρονέλα ως την πιο συνηθισμένη φυσική προστασία
από τα κουνούπια.
- Ωστόσο, το φυτό με τη λεμονάτη μυρωδιά διαθέτει και άλλες ιδιότητες
και συγκεκριμένα φαρμακευτικές και γαστριμαργικές....
[...]
:
Πριν ψήσετε, τηγανίσετε ή μαγειρέψετε στον ατμό ένα ολόκληρο ψάρι, βάλτε μέσα στην κοιλιά του μια χούφτα ψιλοκομμένο λεμονόχορτο. Αρωματίστε, επίσης, με πολτοποιημένο λεμονόχορτο τα φιλέτα ψαριού που ψήνετε ή μαγειρεύετε στον ατμό.
:
Με τον ίδιο τρόπο όπως και στα ψάρια.
:
Ταιριάζει πολύ πολτοποιημένο με ωμά πράσινα λαχανικά, θαλασσινά, πουλερικά, ρύζι και ζυμαρικά. Προσθέστε σάλτσα βινεγκρέτ με εσπεριδοειδή και τζίντζερ.
:
Αναμείξτε πουρέ λεμονόχορτου με φρέσκα βότανα, μπαχαρικά, κρεμμύδια, σκόρδο και λίγη κρέμα γάλακτος.
:
Προσθέστε μια μεγάλη χούφτα στο τηγάνι, ό,τι κι αν τηγανίζετε.
:
Βάλτε μερικά μεγάλα κομμάτια στη σούπα για 10 λεπτά και μετά αφαιρέστε τα.
Εναλλακτικά, ρίξτε λίγο σιρόπι λεμονόχορτου.
Στη λεκάνη με το νερό και το απορρυπαντικό για τα πιάτα, προσθέστε: 7 σταγόνες αιθέριου ελαίου σιτρονέλας,4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεμονιού και 4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας. Δοκιμάστε να πλύνετε με το ίδιο μείγμα τους πάγκους της κουζίνας ή το μπάρμπεκιου. Επίσης, με το ίδιο μείγμα, χωρίς όμως το απορρυπαντικό, θα απολυμάνετε με φυσικό τρόπο τους πλυμένους πάγκους της κουζίνας.
τό διάβασα ΚΑΙ ΕΔΩ: http://www.vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου