Η χωριάτικη εμφανίστηκε ως συνοδός της αυξήσεως του τουρισμού
τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, δημιούργημα των ταβερνιάρηδων
...“της πλάκας” της Πλάκας. Επειδή οι αγορανομικές διατάξεις κατέτασσαν
τις αγγουροντοματοκρεμμυδοπιπεροσαλάτες στα είδη διατιμήσεως,
βρήκαν το κόλπο να προσθέτουν ένα κομμάτι φέτας από πάνω για να “φύγουν”
από τη διατίμηση και να χρεώνουν τη σαλάτα στους τουρίστες όσο ήθελαν.
Χωρίς συγκεκριμένο χωριό, λοιπόν, η χωριάτικη, που όμως συνδύασε
με μοναδικό τρόπο τα θερινά λαχανικά με ελαιόλαδο, φέτα και ρίγανη.
Η σύνθεση αυτή, με αυτό το όνομα, «πέρασε» στο θερινό συνταγολόγιο
της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών.
*με πληροφορίες από:kathimerini.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου