http://mageirikesdiadromes.gr
- 1 / 2 κιλό πένες ή σπαγγέτι ή λουγκουίνι ή ό,τι ζυμαρικό θέλετε
- 1 /3 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
- 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
- 250 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί.
- 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
- Αρκετά φύλλα βασιλικού ψιλ/να
- Μερικά φύλλα δυόσμο, ψιλ/νο
- 1 κ. γλ. Φρ. θυμάρι
- 1 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς υγρά σε καρεδάκια
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- 6 κ.σ. τριμμένο τυρί κίτρινο σκληρό όπως παρμεζάνα
Οδηγίες
- Βάζω τα ζυμαρικά μου να βράσουν σε νερό με λίγο λάδι και σε χρόνο 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που γράφει η συσκευασία.
- Στο ζεστό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα φρέσκα μανιτάρια , τα σοτάρω για 4-5 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και σβήνω με το κρασί. Βάζω λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνω να εξατμιστεί για λίγο το κρασί.
- Στη συνέχεια ρίχνω τα μυρωδικά μου , βράζει 2 λεπτά και προσθέτω τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με μια κουτάλα στη σάλτσα μας.
- Στο τέλος προσθέτω την ντομάτα, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και τη μαργαρίνη ή το βούτυρο. Το ανακατεύω για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο να φαγωθεί αμέσως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο, θα πρέπει να το σοτάρετε πρώτο στη αρχή και μετά ακολουθεί η διαδικασία που προτείνω.
Συνταγή του Χρ. Χριστοδούλου
Αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο, θα πρέπει να το σοτάρετε πρώτο στη αρχή και μετά ακολουθεί η διαδικασία που προτείνω.
Συνταγή του Χρ. Χριστοδούλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου