Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αρωματικές πένες με μανιτάρια...ευωδιαστή μακαρονάδα με φρέσκα μυρωδικά από τη γλάστρα μου και τα αγαπημένα μου μανιτάρια.



recipe image

http://mageirikesdiadromes.gr
  • 1 / 2 κιλό πένες ή σπαγγέτι ή λουγκουίνι ή ό,τι ζυμαρικό θέλετε
  • 1 /3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 250 γρ φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί.
  • 1   κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Αρκετά φύλλα βασιλικού ψιλ/να
  • Μερικά φύλλα δυόσμο, ψιλ/νο
  • 1 κ. γλ. Φρ. θυμάρι
  • 1 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και χωρίς υγρά σε καρεδάκια
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
  • 6 κ.σ. τριμμένο τυρί κίτρινο σκληρό όπως παρμεζάνα
Οδηγίες
  1. Βάζω τα ζυμαρικά μου να βράσουν σε νερό με λίγο λάδι και σε χρόνο 2-3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο βρασμού που γράφει η συσκευασία.
  2. Στο ζεστό λάδι σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα φρέσκα μανιτάρια , τα σοτάρω για 4-5 λεπτά να φύγουν τα πολλά υγρά και σβήνω με το κρασί. Βάζω λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνω να εξατμιστεί για λίγο το κρασί.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω τα μυρωδικά μου , βράζει 2 λεπτά και προσθέτω τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα με μια κουτάλα στη σάλτσα μας.
  4. Στο τέλος προσθέτω την ντομάτα, το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί και τη μαργαρίνη ή το βούτυρο. Το ανακατεύω για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο να φαγωθεί αμέσως.

                                 
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε 1 φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
Αν χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο, θα πρέπει να το σοτάρετε πρώτο στη αρχή και μετά ακολουθεί η διαδικασία που προτείνω.
Συνταγή του Χρ. Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου