Υλικά
- 1 συσκευασία πένες βρασμένες και στραγγισμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ κ.γλ. μπούκοβο
- 2 κ.σ. ντοματοπολτός
- 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
- 1 ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
- 1 ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
*Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
*Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
*Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
*Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.
*Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών.
*Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
*Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προαιρετικά) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
https://www.mamapeinao.gr/soufle-me-makaronia-sto-fourno/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου