Υλικά
- 2 γλυκοπατάτες
- 2 ματσάκια σπαράγγια
- στήθος κοτόπουλο
- λάδι
- πιπέρι
- αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1/3 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες.
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε λάδι, πιπέρι και αλάτι.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα σπαράγγια, τα βάζουμε δίπλα απ’ τις γλυκοπατάτες
στο ίδιο ταψί και βάζουμε λάδι πιπέρι και αλάτι.
Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλο και βάζουμε πάλι λάδι και πιπέρι
και το τοποθετούμε στην κορυφή των λαχανικών μας.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
*Ενώ ψήνουμε το κοτόπουλο, βάζουμε μπαλσάμικο, λευκό κρασί, λάδι,
λεμόνι, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι σε μια μικρή κατσαρόλα για 5 με 7 λεπτά
μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
Ρίχνουμε τη σάλτσα μας πάνω απ’ το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου