Σελίδες

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Σπαγγετόνι με πέστο φιστικιού Αιγίνης

[photo: Στουκάνο Κλόζερ]
- 1 πακέτο spaghettoni της αρεσκείας σας
- 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ανάλατα)
- 200-250 γρ. μαλακή φέτα

- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό μπαλσάμικο
- Πιπέρι
- Αλάτι (αν χρειαστεί)

*Βράζουμε σε αλατισμένο νερό al dente τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
*Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι αν χρειαστεί.
*Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
*Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με ένα καλό μυρωδάτο ασύρτικο.
*Συνταγή της Βίκυς-Στουκάνο Κλόζερ

[photo: Στουκάνο Κλόζερ][photo: Στουκάνο Κλόζερ]

περισσότερες πληροφορίες για τα...φυστίκια εδώ: 
http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου