Σελίδες

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Poke Bowl

Poke Bowl
Το Poke (pronounced: POH-keh) είναι μια χαβανέζικη συνταγή 
(ουσιαστικά χαβανέζικο σούσι aka poke hawaiian sushi) η οποία γίνεται
 με τη στρώση ωμού ψαριού (συχνά τόνου) μαζί με ελαφριά σάλτσα και 
λαχανικά πάνω από μαγειρεμένο ρύζι.

To Poke Bowl με τόνο και αβοκάντο είναι η ιδανικότερη επιλογή αν ψάχνετε 

για ένα γρήγορο, φθηνό γεύμα! 
Ο τόνος συνδυάζεται με κρεμώδες αβοκάντο, ρύζι, λαχανικά και ένα 
γευστικότατο dressing.
Συστατικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας χαμηλής 

περιεκτικότητας σε νάτριο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές χυμού πορτοκαλιού
- 1 κομμάτι τζίντζερ 1 ίντσας, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- 2 τόνους (σε κονσέρβα με νερό κατά προτίμηση)
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού,
- 1/4 μέτριο αβοκάντο, σε κύβους
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- Λίγη σάλτσα τσίλι για το γαρνίρισμα
IMG_8115 IMG_8119
- Τοποθετήστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού 
και το τζίντζερ σε ένα βάζο. Ασφαλίστε το καπάκι και ανακινήστε καλά 
μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ομοιογενές.
- Αδειάστε τον στραγγισμένο τόνο σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το dressing.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, στη συνέχεια και ανακατέψτε το καλά. 

Διαχωρίστε το ρύζι ανάμεσα σε δύο κύπελλα και στην κορυφή προσθέστε 
τον τόνο, το αβοκάντο, τις ντομάτες, τις πιπεριές ,το σουσάμι και το τσίλι 
για το γαρνίρισμα.
Poke Bowl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου