Σελίδες

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Groene havermout met vijgen




Een perfect ontbijtje om de dag goed te beginnen. 
Iets met groen & vijgen
Power breakfast, baby! 
Havermout met courgette, dadels en vijgen, klinkt een beetje vreemd? 
Maak je geen zorgen, die courgette proef je dus helemaal niet.
 Zo begint je dag lekker zoet en krijg al gelijk een dosis vezels, 
mineralen en vitaminen binnen. 
En misschien nog wel het fijnst: dit ontbijtje is zó klaar!

Ingrediënten:
(voor 1 portie)
  • 50 g havermout
  • 1 ½ tl kaneel
  • 150 ml amandelmelk, ongezoet
  • 2 (verse) vijgen
  • 150 ml water
  • 40 g verse dadels, ontpit
  • ½ courgette
Extra benodigdheden: een rasp.






Bereidingswijze:
(Bereidingstijd: 15 minuten)
1. Doe de havermout samen met de kaneel, 
amandelmelk en het water in een pannetje. 
Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen.
2. Snijd de dadels in stukjes en voeg deze toe aan de havermout. 

Rasp de courgette erboven en roer het geheel goed door.
3. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. 

Doe dan in een kommetje. Snijd de vijgen in partjes en decoreer 
hiermee de havermout. 
Strooi er nog een snufje kaneel overheen en eet lekker op.


Enjoy!
http://thegreenhappiness.com/essential_grid/recept

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου