Σελίδες

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

...γεμιστό σκορδόψωμο...που μοσχοβολάει


Υλικά
- 24 ψωμάκια του τοστ
- 24 κομμάτια mozzarella

- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη παρμεζάνα

- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- Σάλτσα ντομάτας
- Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε κάθε φέτα ψωμιού του τοστ και κόβουμε σε κύκλους.
- Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό για 
να σχηματιστεί ένα είδος πάστας.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι mozzarella στο κέντρο κάθε ψωμιού 
και με το χέρι μας βάζουμε γύρω γύρω την πάστα με το αλεύρι και το νερό. 
“Σφραγίζουμε” μ’ένα άλλο στρογγυλό ψωμάκι από πάνω.
- Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί την παρμεζάνα, το πιπέρι, τον μαϊντανό 
και το σκόρδο σε σκόνη.
- Θερμαίνουμε το λάδι στους 170 βαθμούς και τηγανίζουμε τα ψωμάκια μας 
μέχρι να ροδίσουν.
- Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με την παρμεζάνα και το πιπέρι, 
τον μαϊντανό και το σκόρδο σε σκόνη.
*Σερβίρουμε με κόκκινη σάλτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου