Σελίδες

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

...gnocchi (νιόκι) με σάλτσα ντομάτας και φρέσκα μυρωδικά!




Υλικά:
- 1 πακέτο gnocchi (niοki - νιόκι)
- 8 κομμάτια μοτσαρέλας κομμένα στη μέση

- 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- μαϊντανό
- φρέσκια ρίγανη
- φρέσκο δεντρολίβανο
- φρέσκο βασιλικό
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο, συμπιεσμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- νιφάδες από κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
- 1 κονσέρβα ψιλοκομένες ντομάτες
.
Εκτέλεση:
- Βάλτε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το μαϊντανό, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και το βασιλικό 

και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Αφαιρέστε τα μυρωδικά και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι
και το σκόρδο στο λάδι, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία, αν χρειαστεί,
ώστε τα κρεμμύδια να μαγειρεύονται σιγά σιγά για περίπου 5-7 λεπτά
και στη συνέχεια προσθέστε την κονσέρβα με τις ντομάτες.
- Προσθέστε το αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 

νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά ή 
έως ότου η σάλτσα μειωθεί
και γίνει πιο σφιχτή.
* Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και βγάλτε
την κατσαρόλα από τη φωτιά.

...εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι που βράζει προσθέστε
τα gnocchi,και μαγειρέψτε τα μέχρι να φουσκώσουν.
- Αδειάστε τη κατσαρόλα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα gnocchi
στη μαγειρεμένη σάλτσα.
- Στρώστε τα σε σε ένα ταψί.
...και τέλος τοποθετούμε τα κομμάτια μοτσαρέλας και στη συνέχεια
πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνας και ελαιόλαδο.
- Ψήστε τα για 5-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά
- Γαρνίρετε με επιπλέον φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου