Σελίδες

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα



Υλικά
- 800 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη 

σε κομμάτια 4 - 5 εκ. 
(βρίσκουμε και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε φέτες)
- 500 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους 4 - 5 εκ.
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 130 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, τριμμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό 
ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας, 
σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι 
να μαλακώσουν. 
- Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε 
το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο 
μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε. 
- Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή 
ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, 
έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε 
το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. 
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε 
το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. 
- Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, 
τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά 
και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. 
- Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και 
ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

http://www.gastronomos.gr/gr/%CF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου