Υλικά
- 800 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη
σε κομμάτια 4 - 5 εκ.
(βρίσκουμε και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε φέτες)
- 500 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους 4 - 5 εκ.
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 130 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα, τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, τριμμένος
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό
ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας,
σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι
να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε
το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο
μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε.
- Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή
ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας,
έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε
το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε
το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο,
τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά
και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και
ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου