- 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε χοντρές φέτες
- 200 γραμμάρια τοματίνια
- 5 τομάτες κομμένες στη μέση
- 1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού- Μισό φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
Ρίξτε λίγο λάδι και ψήστε το για περίπου 30 λεπτά
Ρίξτε την φέτα στο ταψί μαζί με λίγο ακόμη ελαιόλαδο
Πάνω από κάθε κομμάτι φέτας βάλτε μία φέτα τομάτα
Ρίξτε και τα τοματίνια κατά μήκος του ταψιού
Ρίξτε το πιπέρι και ψήστε για 35-40 λεπτά
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίξτε το βαλσάμικο και την ζάχαρη και αφήστε τα
να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά
Μόλις ψηθούν οι τομάτες, αφήστε τις να κρυώσουν 5 λεπτά και ρίξτε
τα φύλλα βασιλικού και το βαλσάμικο
Σερβίρεται ζεστή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου