Σελίδες

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Καροτόσουπα με Κουρκουμά και Τζίντζερ (Healing carrot soup with tuemeric and ginger)

Healing Carrot Soup with Turmeric and Ginger
Υλικά
- 8 (600 γρ. περίπου) καρότα, καθαρισμένα και 

κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 200 γρ. ρέβα, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια 

(αυτή που μοιάζει με μεγάλο λευκό καρότο)
- 2 μικρά κρεμμύδια, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 φλυτζάνια ζεστό ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό)
- 2 κουταλάκια κουρκουμά σε σκόνη 

(ή, 2 κουταλιές ή φρέσκια ρίζα κουρκουμά, καθαρισμένη και τριμμένη)*
- 5 εκατοστά φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη
- 2 πρέζες πιπέρι καγιέν
- τον χυμό ½ λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- φρέσκο μαϊντανό, στραγγιστό γιαούρτι και μαυροσούσαμο 

για το γαρνίρισμα
Healing Carrot Soup with Turmeric and Ginger

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα κομμένα καρότα, την ρέβα, 
τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τα πασπαλίζουμε με την σκόνη κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν και 
προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλα τα λαχανικά.
Τα μεταφέρουμε στο ταψί, τα απλώνουμε καλά και τα ψήνουμε για 
15 λεπτά περίπου.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα πολυμίξερ, προσθέτουμε
τον ζωμό λαχανικών, τον χυμό λεμονιού και το τζίντζερ και
τα πολτοποιούμε.
Νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ ζεστή και 
γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό, στραγγιστό γιαούρτι και μαύρο σουσάμι.
Σημείωση
*Αν χρησιμοποιήσετε κουρκουμά σε σκόνη ακολουθείστε την συνταγή όπως είναι. 
*Αν, όμως, χρησιμοποιήσετε φρέσκο κουρκουμά μπορείτε να τον προσθέσετε 
στο μούλτι μαζί με το τζίντζερ.
Healing Carrot Soup with Turmeric and Ginger
...μια νόστιμη και καλομαγειρεμένη σούπα στέκεται άνετα ως κύριο πιάτο 
στο καθημερινό τραπέζι. 
Η σημερινή συνταγή, μια καροτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ, πέρα από 
χάρμα οφθαλμών, είναι και πολύ θρεπτική. Το απόλυτο comfort food, ειδικά 
σε περιόδους που ο οργανισμός μας είναι καταβεβλημένος από κάποια ίωση.
Ο κουρκουμάς και το τζίντζερ προσφέρουν άπειρα οφέλη στον οργανισμό μας. 
Ο κουρκουμάς είναι ένα εξαιρετικό αναγνωρισμένο αντιφλεγμονώδες και 
αντιοξειδωτικό και περιέχει μαγγάνιο, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνη Β6.
Το τζίντζερ, από την άλλη έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, 

ενώ θεωρείται εξαιρετικό για την ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων 
του γαστρεντερικού. Και τα δύο βοηθούν στην μείωση της «κακής» χοληστερόλης.
Ο κουρκουμάς απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα, όταν συνδυάζεται με 
κάποιο λάδι ή με άλλες ουσίες, όπως το μαύρο πιπέρι ή το τζίντζερ.
Ο συνδυασμός υλικών γι’ αυτή την καροτόσουπα δεν είναι τυχαίος.
Πέρα από τον υπέροχο συνδυασμό υλικών, τα λαχανικά ΔΕΝ βράζονται, αλλά 
ψήνονται και η σούπα ετοιμάζεται στον ελάχιστο χρόνο. 
Είναι προσαρμοσμένη...πιο κοντά στα ελληνικά γούστα.

*το πρωτότυπο και οι φωτογραφίες... εδώ http://helloglow.co/healing-carrot-soup-with-turmeric-and-ging
*η μετάφραση από http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου