Συστατικά
- 4 αυγά μεσαία
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- ξύσμα + χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 220 γρ. καρότα, τριμμένα
- 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
- 1 κ.σ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
- ½ κ.γ. σόδα (χωρίς γλουτένη)
- 4 αυγά μεσαία
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- ξύσμα + χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 220 γρ. καρότα, τριμμένα
- 120 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 250 γρ. αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
- 1 κ.σ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χωρίς γλουτένη)
- ½ κ.γ. σόδα (χωρίς γλουτένη)
Μέθοδος Εκτέλεσης
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
*Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
*Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το ξύσμα και τον χυμό από
το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
*Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα
καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
*Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,
το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
*Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε στο μείγμα με
τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
*Βουτυροαλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 10x22 εκ.
με αλεύρι χωρίς γλουτένη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
*Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
*Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
*Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με ένα σύρμα χειρός.
*Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το ξύσμα και τον χυμό από
το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
*Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα ψιλοκομμένα
καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
*Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,
το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
*Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, τα ρίχνουμε στο μείγμα με
τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
*Βουτυροαλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 10x22 εκ.
με αλεύρι χωρίς γλουτένη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
*Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου