Υλικά
- 3/4 φλιτζανιού μαγειρεμένες φακές
- 500γρ ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1 κουτάλι λάδι
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ξύδι (με γεύση της αρεσκείας σας...)
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σέλινο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα θερμαίνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά (όχι περισσότερο).
Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε με το ξύδι και σερβίρουμε με αλάτι και πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου