Σελίδες

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

βελουτέ κολοκυθόσουπα


Υλικά για 4-6 μερίδες
- Ένα κιλό κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- Ένα κόκκινο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

- Δύο φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
- Μία πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- Μια σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- Δύο κλωναράκια άνηθο (φρέσκο)
- 3 φλιτζάνια (750ml) ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζάνι / 250 ml νερού
- Μία μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά
- Αλάτι, πιπέρι και λίγο πιπέρι καγιέν
- Κρουτόν και ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
*Βάλτε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα ,την πιπεριά και τον άνηθο σε μια κατσαρόλα με τον ζωμό και το νερό.
*Αφήστε το να βράσει, χωρίς καπάκι.
*Προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν.
*Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει έως ότου μαλακώσουν τα υλικά μας.
*Αποσύρετε από τη φωτιά και με ένα μίξερ χειρός (αν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε μπλέντερ απλά σιγουρευτείτε ότι έχει κρυώσει ελαφρώς η σούπα σας) πολτοποιείτε την σούπα πολύ καλά.
*Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
*Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή κρέμα γάλακτος –½ κούπα- για πιο παχιά υφή και έξτρα γεύση
*Μοιράστε σε ατομικά μπολ και γαρνίρετε με τα τραγανά κρουτόν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου