Μουλιαζω απο το βραδυ,2 φλ.τσαγιου,ρεβυθια
[αποφλοιωμενα,παρ'ολο που πολλα θρεπτικα στοιχεια,βρισκονται
στην φλουδα,αλλα ενοχλουν το εντερο,τα προτιμω].
Τα ρεβυθια,περιεχουν εξαιρετικης ποιοτητος,πρωτεινη,φολικο οξυ,
ασβεστιο,σιδηρο κ.λ.π.
Την αλλη μερα σουρωνω,βαζω στην κατσαρολα διπλασιο νερο
[παρακολουθω κατα την διαρκεια μαγειρεματος,ποσο πηχτα τα θελω
και αναλογως προσθετω νερο] και
τα βραζω με
- 1 κρεμμυδι
- 1 σκελιδα σκορδο
- 1 καροτο,ολα ψηλοκομενα με σκεπασμα,σε χαμηλη φωτια.
Οταν μαλακωσουν,αρκετα,προσθετω 4 κουταλιες τη σουπας λαδι,
αλατι,πιπερι και παπρικα καυτερη και βραζω λιγο ακομα να χυλωσουν
και να ενωθουν ολα μαζι.
Τελος ραντιζω με λεμονι !!
Εχει καθαρισει,ο ψαρας,τις σαρδελες και τις πλενω καλα,
στραγγιζω για αρκετη ωρα,μετα τις σκεπαζω με ξυδι,για 1 μερα
τις σουρωνω τις αλατιζω,σκεπαζω με λαδι,κρεμμυδι,
μαιδανο και παπρικα.
Φτιαχνω μονο,οσες φαγωθουν,σε 3-4 μερες !!
Τα οσπρια δεν συνοδευονται,απο σαλατα η' χορτα,γιατι θα
ενοχλησουν το εντερο.
Ο παππους μου τα ηθελε με φετα και εγω το ιδιο !!
Nikoleta Fatourou
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=198989034002212&set=pcb.198991070668675&type=3&theater
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου