Σελίδες

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ κ' ΠΙΛΑΦΙ...με οδηγίες Τέτα'ς

Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.
Σε 500 γρ. καθαρο μοσχαρισιο κιμα,ανακατευω
- ενα κερμιδι
- 2 σκελ. σκορδο
- 2 κουαλιες της σουπας,γαλεττα

- μισοκουταλακι γλυκου κυμινο
- αλατι,πιπερι, 
πλαθω σουτζουκακια.

Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.
Σε ενα πλακερο κατσαρολακι,σωταρω κρεμυδι,σκορδο και 
ριχνω 2 φρεσκιες ντοματες ψηλοκομενες,αλατι,πιπερι,κυμινο,
σκεπαζω να βρασουν.Σε δυνατη φωτια
[αφου εχει βρασει 10 λεπτα η σαλτσα] ριχνω τα σουτζουκακια 
με προσοχη το ενα διπλα στο αλλο,χαμηλωνω,σκεπαζω 
να βρασουν αλλα 30 λεπτα μαζι
[ενοειτε προσεχω να εχουν ζουμακι,στην αρχη να τα σκεπαζει].
Οταν πηξει η σαλτσα εχουν βρασει και τα σουτζουκακια,
ουτως η' αλλως ειναι μαλακα.... 
Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.
Σε 2 φλυτζανια βραστο νερο,ριχνω 1 φλτζ. ρυζι basmati και αλατι,
μολις παρει βραση,κλεινω το ματι σκεπαζω και το ρυζι ειναι ετοιμο,
πινει το νερο,μονο παρακολουθω,μην ειναι λιγο και κολησει .....
Το ρυζι με μπολικη σαλτσα[αλλος με τυρι,αλλος σκετο] και 
ευωδιαστα σουτζουκακια[δεν τα τηγανιζω]....
Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.
Μετα την καταιγιδα,του καυτεροπικαντικου,φαγητου,
η αβαστατη ελαφροτητα ...του δροσερου γλυκου
[μους κρεμας,με σταγονες σοκολατας]
μαζι με τη γευση του γλυκοξηνου ροδιου !!!! 

καφεδαρα !!!

Φωτογραφία της Nikoleta Fatourou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου