Σε 500 γρ. καθαρο μοσχαρισιο κιμα,ανακατευω
- ενα κερμιδι
- 2 σκελ. σκορδο
- 2 κουαλιες της σουπας,γαλεττα
- μισοκουταλακι γλυκου κυμινο
- αλατι,πιπερι,
πλαθω σουτζουκακια.
Σε ενα πλακερο κατσαρολακι,σωταρω κρεμυδι,σκορδο και
ριχνω 2 φρεσκιες ντοματες ψηλοκομενες,αλατι,πιπερι,κυμινο,
σκεπαζω να βρασουν.Σε δυνατη φωτια
[αφου εχει βρασει 10 λεπτα η σαλτσα] ριχνω τα σουτζουκακια
με προσοχη το ενα διπλα στο αλλο,χαμηλωνω,σκεπαζω
να βρασουν αλλα 30 λεπτα μαζι
[ενοειτε προσεχω να εχουν ζουμακι,στην αρχη να τα σκεπαζει].
Οταν πηξει η σαλτσα εχουν βρασει και τα σουτζουκακια,
ουτως η' αλλως ειναι μαλακα....
Σε 2 φλυτζανια βραστο νερο,ριχνω 1 φλτζ. ρυζι basmati και αλατι,
μολις παρει βραση,κλεινω το ματι σκεπαζω και το ρυζι ειναι ετοιμο,
πινει το νερο,μονο παρακολουθω,μην ειναι λιγο και κολησει .....
Το ρυζι με μπολικη σαλτσα[αλλος με τυρι,αλλος σκετο] και
ευωδιαστα σουτζουκακια[δεν τα τηγανιζω]....
Μετα την καταιγιδα,του καυτεροπικαντικου,φαγητου,
η αβαστατη ελαφροτητα ...του δροσερου γλυκου
[μους κρεμας,με σταγονες σοκολατας]
μαζι με τη γευση του γλυκοξηνου ροδιου !!!!
καφεδαρα !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου