Σελίδες

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σούπα με φασόλια και κοφτό μακαρονάκι

Photo: dietamediterranea.biz
Υλικά
- 160 γρ ξερά φασόλια 
( ή αντικαθιστώ με 240 γρ φρέσκες χάντρες)
- 240 γρ ζυμαρικά μικρού σχήματος

- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 μπαστουνάκι σέλερι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γλ ξερό ή φρέσκο δενδρολίβανο
- Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τα φασόλια σε ανάλατο νερό και 
αν είναι ξερά τα μουλιάζουμε προηγουμένως σε νερό όλη τη νύχτα. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, 
τα ρίχνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. 
Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα φασόλια αφού τα σουρώσουμε, ανακατεύουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε ζεστό νερό να τα σκεπάσει και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε
τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας των φασολιών και τα κρατάμε στην άκρη και
τα υπόλοιπα τα λιώνουμε στο μούλτι ή με τη ράβδο-μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ξαναβάζουμε την κρέμα και τα φασόλια στην κατσαρόλα, αλατίζουμε και αν
η σούπα είναι πολύ πηχτή την αραιώνουμε με ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών.
Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνουν
al dente ανακατεύοντας συνεχώς.
Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντισμένη
με λίγο ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τιπ: Εννοείται ότι -στο πλαίσιο της ανακύκλωσης- ακόμη και φασολάδα που
έχει περισσέψει μπορούμε να την ανακατέψουμε την επόμενη ημέρα με
λίγο βρασμένο κοφτό μακαρονάκι ή πένες.
Ακόμα πιο νόστιμο θα γίνει, όμως, το φαγητό αν βράσουμε το ζυμαρικό μέσα
στη σούπα προσθέτοντας αν χρειάζεται ζεστό νερό.
*Photo: dietamediterranea.biz
*με πληροφορίες από http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου