Σελίδες

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Φιλέτο σολομού σε κρούστα βρόμης


Ψήνουμε το ψάρι και το σερβίρουμε παρέα με ντρέσινγκ 
εσπεριδοειδών και λαχανικά της επιλογής μας.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 170 γρ. το καθένα)
- 8 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
- 2 ασπράδια αυγών
- 4 - 5 κουτ. σούπας μυρωδικά ψιλοκομμένα
(ιδανικά χρησιμοποιούμε ποικιλία, π.χ. μαϊντανό,
δυόσμο, άνηθο)
- λίγο αλατι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ
- το χυμό από 1 μικρό λεμόνι
- το χυμό από 1 μικρό γκρέιπφρουτ
(ή πορτοκάλι, αν δεν μας αρέσουν τα πικρά)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι
- λίγο αλατι και πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τη βρόμη με τα μυρωδικά
και λίγο αλατοπίπερο.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια αυγών με αλατοπίπερο.
Περνάμε τα φιλέτα σολομού πρώτα από το ασπράδι και
μετά από το αρωματικό μείγμα βρόμης, πιέζοντας από όλες
τις πλευρές ώστε να καλυφθούν καλά.
Τα βάζουμε σε ταψάκι με το δέρμα προς τα πάνω και τα ψήνουμε, 
χωρίς να τα γυρίσουμε, για 12 - 13 λεπτά ή μέχρι
να ψηθούν καταπώς μας αρέσουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ 
το χυμό του λεμονιού, το χυμό από το γκρέιπφρουτ, 
το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το μέλι. 
Σερβίρουμε το σολομό με το ντρέσινγκ και μπρόκολο βραστό
ή στον ατμό.
http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου