Φρέσκα μήλα για μέρες! Τα φρέσκα μήλα είναι στην εποχή τους, αφού
ήρθε το φθινόπωρο! Ποιος δεν ανυπομονεί να απολαύσει μηλόπιτες, καραμελωμένα μήλα και κέικ με μήλα; Ωστόσο όλοι έχουμε αναρωτηθεί πώς
θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε φρέσκα τα μήλα για περισσότερο καιρό.
1.Ξεκινάμε με τη σωστή αποθήκευσή τους.
Από εδώ ξεκινάει η σωστή συντήρηση των μήλων.
Δεν αποθηκεύουμε ποτέ όλα τα φρέσκα προϊόντα μαζί.
Φρούτα και λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο, ουσία υπεύθυνη για την ωρίμανσή τους, θα προκαλέσουν την πρόωρη ωρίμανση στα προϊόντα που
είναι ευαίσθητα στην ουσία αυτή. Το μήλο ανήκει στην κατηγορία φρούτων
που παράγουν αιθυλένιο. Άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο είναι η μπανάνα, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα σύκα, τα αχλάδια και τα ροδάκινα, μεταξύ άλλων.
2. Κρατήστε τα μήλα σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος.
Έτσι θα τα βοηθήσετε να παραμείνουν τραγανά.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε φρέσκα τα μήλα είναι να τα αποθηκεύσετε στο συρτάρι του ψυγείου σας, σε χωριστές πλαστικές σακούλες. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια νωπή πετσέτα γύρω από τα μήλα για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν την υγρασία τους.
3. Αποθηκεύσατε ένα υπερώριμο μήλο μαζί με τα υπόλοιπα;
Τότε θα προκαλέσετε την πρόωρη ωρίμανση τους με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η αποσύνθεσή τους.
4. Αν έχετε ήδη κόψει ένα μήλο και θέλετε να το αποθηκεύσετε, πολύ σύντομα θα γίνει καφέ.
Αυτό συμβαίνει γιατί η κοπής τους επιτρέπει στο οξυγόνο να έρθει σε άμεση επαφή με τον ιστό του φυτού, προκαλώντας το μήλο να απελευθερώσει ένα ένζυμο που το οξειδώνει.
*Αλείφοντας τις φέτες μήλου με χυμό λεμονιού θα επιβραδύνετε την ενζυματική διαδικασία, κρατώντας τα μήλα σας φρέσκα για περισσότερο καιρό και δεν γίνονται καφέ.
5. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Αυτό σημαίνει ότι το μυστικό βρίσκεται στη σωστή επιλογή των μήλων κατά την αγορά τους. Τα μήλα συνεχίζουν να ωριμάζουν ακόμα και μετά τη συγκομιδή τους, ειδικά όταν μένουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε να συντηρήσετε φρέσκα τα μήλα σας όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθήστε να αγοράσετε μήλα πριν να είναι πλήρως ώριμα. Τα καλά μήλα πρέπει να είναι γερά, αλλά όχι επικερωμένα και να μην έχουν απαλά σημεία.
https://www.mamapeinao.gr/freska-mhla/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου