Σελίδες

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Πρωτότυποι τρόποι για πανάρισμα


Πανάρισμα χωρίς φρυγανιά
Με ξηρούς καρπούς: 
Τριμμένα αμύγδαλα, φιστίκι Αιγίνης, καρυδόψιχα, κάσιους ή απλώς οι αγαπημένοι σας ξηροί καρποί σε mix θα γίνουν μια τέλεια ιδέα παναρίσματος.
Με σιμιγδάλι χοντρό: 

Για χρυσαφένιο χρώμα και ανάλαφρη υφή και γεύση στο πανέ φιλέτο σας.
Με δημητριακά: 

Χοντροτριμμένα δημητριακά (καλό θα είναι να μην περιέχουν ζάχαρη
θα απογειώσουν τη συνταγή σας.
Με παρμεζάνα: 

Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά φλοίδες παρμεζάνας, κατόπιν τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε σε χτυπημένο αυγό και επικαλύπτουμε με αυτές 
το φιλέτο μας.
Κράκερς τυριού: 

Ιδανικό για πανάρισμα κοτόπουλο, πάντα τριμμένα.
Σουσάμι: 

Ταιριάζει πολύ σε συνδυασμό με μέλι στο κοτόπουλο πανέ.
Πανάρισμα χωρίς αυγό

Γάλα: 
Έχει ακριβώς την ίδια δράση με το αυγό, δηλαφή βοηθάει το υλικό 
του παναρίσματος (φρυγανιά, σιμιγδάλι κλπ) να κολλήσει στο φιλέτο. 
Πολλοί προτιμούν το γάλα εβαπορέ για το πανάρισμα.
Μαρμελάδα: 
Κι όμως, είναι η καλύτερη ιδέα για πανάρισμα κρεατικών, 
αρκεί να είναι πολύ πχαύρρευστη ώστε να κολλήσουν καλά τα υλικά 
στο κρέας.

Μέλι: 
Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για να πανάρετε κοτόπουλο. 
Περάστε το στη συνέχεια από σιμιγδάλι και το γευστικό αποτέλεσμα 
θα σας εκπλήξει.

Γιαούρτι: 
Αν ετοιμάζετε σνίτσελ, αντικαταστήστε το χτυπημένο αυγό με γιαούρτι 
που θα αναμείξετε 1/2 κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη και 2 κ.γλ. τριμμένο τυρί.

Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσετε για το πανάρισμα

*Προτιμήστε καλαμποκάλευρο ή αλεύρι ολικής αλέσεως. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, αποφύγετε εντελώς το αλεύρι.

Φιλέτο πανέ στον φούρνο

Φυσικά υπάρχει η υγιεινή επιλογή του παναρίσματος στον φούρνο αντί για 
το τηγάνι. Στρώστε στο ταψί λαδόκολλα, τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα 
και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσαφίσουν αρκετά.
*Από την Άννα Ευθυμίου
https://www.mamapeinao.gr/prwtotupoi-tropoi-gia-panarisma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου