*Το μυστικό υλικό για τέλειο τραγανό κοτόπουλο είναι αυτό!
Μαρινάδες υπέροχες με μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενισχυμένες με μουστάρδα, κρασί, θαλασσινό αλάτι και το αγαπημένο
μείγμα μπαχαρικών κάθε μάγειρα, αποτελούν μερικά από τα συστατικά
για το τέλειο τραγανό κοτόπουλο.
*...το πιο πρωτότυπο κοτόπουλο που μαγειρέψατε ποτέ φτιάχνεται με…
νιφάδες πατάτας,το έτοιμο μείγμα πουρέ πατάτας είναι το υλικό που πρωταγωνιστεί σε αυτήν την τεχνική.
Μαρινάδες υπέροχες με μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενισχυμένες με μουστάρδα, κρασί, θαλασσινό αλάτι και το αγαπημένο
μείγμα μπαχαρικών κάθε μάγειρα, αποτελούν μερικά από τα συστατικά
για το τέλειο τραγανό κοτόπουλο.
*...το πιο πρωτότυπο κοτόπουλο που μαγειρέψατε ποτέ φτιάχνεται με…
νιφάδες πατάτας,το έτοιμο μείγμα πουρέ πατάτας είναι το υλικό που πρωταγωνιστεί σε αυτήν την τεχνική.
*Ο στιγμιαίος πουρές πατάτας είναι ένα τρόφιμο που αρκετές νοικοκυριές επιλέγουν στη μαγειρική τους. Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον βελούδινο και αυθεντικό πουρέ πατάτας που φτιάχνουμε από την αρχή στο σπίτι. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει την απόδοση του προϊόντος για την ετοιμασία πουρέ πατάτας, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιούμε αυτούσιο το προϊόν χωρίς επεξεργασία.
*Αρχικά, για να φτιάξουμε κοτόπουλο με νιφάδες πατάτας, θα επιλέξουμε τον έτοιμο πουρέ για τον οποίο χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο πατάτες που έχουν μαγειρευτεί, πλυθεί και αφυδατωθεί. Το άμυλο της πατάτας λειτουργεί εκπληκτικά ως το υλικό που δένει σούπες και σάλτσες. Μπορεί ακόμη να κάνουν το κοτόπουλο πιο τραγανό, μέχρι και ένα χοιρινό ρολό πιο ζουμερό!
*Αρχικά, βουτάμε το στήθος κοτόπουλου ή το μπούτι σε μείγμα χτυπημένου αυγού. Στη συνέχεια περνάμε το κοτόπουλο σε μείγμα νιφάδων πατάτες, τριμμένου τυριού και καρυκευμάτων της επιλογής μας.
Εμείς επιλέγουμε να ψήσουμε το κοτόπουλο γιατί με αυτόν τον τρόπο παραμένει γευστικό και απόλυτα υγιεινό. Οι νιφάδες δημιουργούν μια ελαφριά και τραγανή στρώση που κρατάει το κρέας ζουμερό και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την τριμμένη φρυγανιά.
https://www.mamapeinao.gr/tragano-kotopoulo/
Εμείς επιλέγουμε να ψήσουμε το κοτόπουλο γιατί με αυτόν τον τρόπο παραμένει γευστικό και απόλυτα υγιεινό. Οι νιφάδες δημιουργούν μια ελαφριά και τραγανή στρώση που κρατάει το κρέας ζουμερό και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την τριμμένη φρυγανιά.
https://www.mamapeinao.gr/tragano-kotopoulo/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου