Σελίδες

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κοτοσαλάτα με μπρόκολο

Κοτοσαλάτα με μπρόκολο

υλικά :

το στήθος από 1 κοτόπουλο ψητό
- 200 γρ. μπρόκολο
- 200 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 ώριμη ντομάτα χωρίς σπόρους και φλούδα κομμένη σε φέτες
- φυλλαράκια μαϊντανού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- φύλλα μέντας και ελιές μαύρες για το γαρνίρισμα

πώς την φτιάχνουμε :

Ζεματίζετε το μπρόκολο και τα φασολάκια για 7'-8' σε 
βραστό, αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. 
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ρίχνετε σε μπολ. 
- Προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες , την πιπεριά, 
τις φέτες ντομάτας, τα φυλλαράκια μαϊντανού και αλατοπίπερο. 
- Ανακατεύτε τα υλικά *προσεκτικά. 
- Χτυπάτε με πιρούνι μέσα σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, 
το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο 
και περιχύνετε τη σαλάτα. 
- Γαρνίρετε με ελιές και φυλλαράκια μέντας και σερβίρετε. 
                                                                                           icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου