συστατικά :
- 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. λάδι
- ¾ κούπας ζεστό νερό (περίπου)
- Γέμιση
- Με φρέσκα μυρωδικά χόρτα ψιλ/να:
κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη…
οδηγίες :
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά, να έχω μια απαλή ζύμη.
- Το νερό το ελέγχουμε και σιγά σιγά. Δεν αφήνουμε να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη.
- Παίρνω το καθένα κομμάτι και το ανοίγω πιτάκι, χωρίς να το αλευρώσω,
το πολύ να αλευρώνω ελαφρά τον πλάστη μου.
- Βάζω μια μικρή ποσότητα χόρτων και το κάνω αρχικά ρολό και στη συνέχεια ένα σαλιγκάρι.
- Πατώ με την παλάμη μου να πλατύνει και ξανανοίγω κανονικά σε φύλλο λεπτό
περίπου 17 εκατοστά.
- Αφήνω το πιτάκι στην άκρη και ετοιμάζω τα υπόλοιπα.
- Παίρνω ένα τηγάνι στη διάμετρο περίπου της πίτας μου ,
βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά.
βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά.
- Παίρνω την πίτα από το τηγάνι, προσθέτω πάλι λίγο λάδι
και τη ξαναβάζω αλλά από
και τη ξαναβάζω αλλά από
την άλλη πλευρά και αφήνω να ψηθεί και να ροδίσει.
- Τη βγάζω και τη στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.
*Μπορούμε να το γεμίσουμε και με τυρί θρυμματισμένο,
ή με σκόνη σκόρδου
ή με σκόνη σκόρδου
ή με κρεμμύδι σοταρισμένο και στραγγισμένο.
Μπορούν να ψηθούν και στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου