Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πανεύκολα και πεντανόστιμα πιτάκια σαν ορεκτικό!



συστατικά :

2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις


- Μισό κ.γλ. αλάτι
- 4 κ.σ. λάδι
- ¾ κούπας ζεστό νερό (περίπου)
- Γέμιση
- Με φρέσκα μυρωδικά χόρτα ψιλ/να: 
κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη…

                
οδηγίες :

- Βάζουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη και τα ζυμώνουμε περίπου 5 λεπτά, να έχω μια απαλή ζύμη. 
- Το νερό το ελέγχουμε και σιγά σιγά. Δεν αφήνουμε να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μέρη.
- Παίρνω το καθένα κομμάτι και το ανοίγω πιτάκι, χωρίς να το αλευρώσω
το πολύ να αλευρώνω ελαφρά τον πλάστη μου. 
- Βάζω μια μικρή ποσότητα χόρτων και το κάνω αρχικά ρολό και στη συνέχεια ένα σαλιγκάρι. 
- Πατώ με την παλάμη μου να πλατύνει και ξανανοίγω κανονικά σε φύλλο λεπτό 
περίπου 17 εκατοστά. 
- Αφήνω το πιτάκι στην άκρη και ετοιμάζω τα υπόλοιπα.
- Παίρνω ένα τηγάνι στη διάμετρο περίπου της πίτας μου , 
βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω ελαφρά. 
- Παίρνω την πίτα από το τηγάνι, προσθέτω πάλι λίγο λάδι 
και τη ξαναβάζω αλλά από 
την άλλη πλευρά και αφήνω να ψηθεί και να ροδίσει. 
- Τη βγάζω και τη στραγγίζω σε χαρτί κουζίνας.

*Μπορούμε να το γεμίσουμε και με τυρί θρυμματισμένο, 
ή με σκόνη σκόρδου 
ή με κρεμμύδι σοταρισμένο και στραγγισμένο.
Μπορούν να ψηθούν και στο μαντέμι ή στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου