Σελίδες

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ριγανάδα της Κεφαλλονιάς


Η αυθεντική συνταγή...
Αν και ορεκτικό για όλες τις ώρες και με καλή παρέα αναζητά...καλό κρασί!!!
Φτιάχνεται μονάχα με τον παρακάτω τρόπο 

Υλικά
- 1/2 κ. ψωμί (φρατζόλα) ξερό
- 3-5 ντομάτες πολύ ώριμες
- πρέντζα ή στούμπα
(στην ουσία πολλοί θεωρούν το ίδιο τυρί με διαφορετική ονομασία...)
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
*Υλικά για 6-8 μερίδες

Εκτέλεση
*Καταρχήν, το ψωμί το αφήνουμε να ξεραθεί τελείως...να γίνει πέτρα 
(4-5 ημέρες έως μία εβδομάδα).
*Αφού μας έχει ξεραθεί και αποφασίσουμε να φτιάξουμε τη ριγανάδα μας, παίρνουμε μία λεκάνη με νερό, βυθίζουμε τελείως το ψωμί μας, 
να μουσκευτεί καλά, να γίνει μαλακό.

*Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σ' ένα σκεύος, το σκεπάζουμε 
με τούλι και το βγάζουμε στον ήλιο σε μία καρέκλα για 3-5 ώρες, 
ανάλογα το μούσκεμα... 
Η γιαγιά το κρέμαγε το τούλι.

*Το ψωμί έχει ξαναγίνει φρέσκο και είναι όπως βγαίνει από 
το φούρνο ζεστό...
*Το κόβουμε στα δύο, διαμήκη τομή στη μέση (οριζόντια)
*Απλώνουμε λάδι και αλείφουμε...

*Πλένουμε τις ντομάτες.
*Τις κόβουμε στα δύο.
*Τις πιέζουμε πάνω από το ψωμί, να βγάλουν όλο το ζουμί τους και 
μετά με το φλοιό τους (πέτσα) αλείφουμε το ψωμί, ώστε το ζουμί 
να πάει παντού...

*Αλατίζουμε.
*Ρίγανη.
*Στρώνουμε και το τυρί μας και προσφέρουμε σε πιατέλες στο τραπέζι.
*Επίσης, όποιος δε τρώει το τυρί, το σερβίρουμε χωρίς τυρί.
Καλή Επιτυχία!
http://www.gandmclub.com/2018/08/blog-post_96.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου